İşlemlerinizde karınızı nasıl doğru bir şekilde alırsınız?

Selam dostlar, sizler için yeni bir öğrenme fikri hazırladım. İşlemlerinizde karınızı nasıl doğru bir şekilde alırsınız? Yeni başlayanlar için bu bilgi çok faydalı olacaktır. Okumanızı tavsiye ederim.

İşlemlerinizi tam olarak ne zaman kapatacağınızı ve kâr alacağınızı biliyor musunuz? Piyasaya giriş ve çıkışların eşit derecede önemli olduğunu söyleyebilirim. Paranızı sürekli olarak artırmak istiyorsanız, bu iki unsur uyum içinde çalışmalıdır.

İşleme girmektense, işlemden çıkmak daha zordur. Bunun nedeni; piyasada olup bitenlerle henüz ilgilenmemiş olmanızdır. Yani kazandıkça daha çok kazanmak istersiniz. Ancak, paranız riske girmeye başlar başlamaz her şey bir anda çok daha karmaşık hale gelir ve o zaman yaptığınız hatayı anlarsınız.

İşlemlerinizde planınız tamamen değiştirilebilir ve hatta unutulabilir. Önceden belirlediğiniz stop seviyelerinizi biraz yukarı veya aşağı hareket ettirebilirsiniz. Daha da fazla kar elde etmek için hedefinizi ertelemeye karar verebilirsiniz. Her trader bu hatayı illa yapmıştır.

Bununla birlikte, başarılı bir şekilde kâr elde etmeyi öğrenmenize yardımcı olacak bazı basit ve etkili yollar vardır. Bu yöntemler size duygularınızı kontrol etme ve işlemlerinizi sakince kapatma yeteneği verecektir. Onları bugünün makalesinde analiz edeceğiz.


Seviyelerinizi bilin ve trade yaparken onları değiştirmeyin.

Kar elde etmenin ilk adımı, temel destek ve direnç seviyelerini belirlemektir. Piyasanın tam olarak nerede talep veya arz artışıyla karşılaşabileceği konusunda her zaman net bir anlayışa sahip olmalısınız. Bu, işlemlerinizi güzel seviyelerden açmanıza izin verecektir. Bu fiyat hareketinin özüdür.

Bir grafik üzerine sadece birkaç çizgi çizmek yeterli değildir. Pozisyonlarınızı yönetmek için onlara güvenmek için kilit seviyeleri belirleme yeteneğinizden yeterince emin olmalısınız. Bunlar için indikatör de kullanmalısınız.

Destek ve direnç seviyelerinin nadiren eşitsiz olduğunu unutmayın. Yani çoğu zaman birbirlerinden yaklaşık olarak aynı mesafede bulunmalıdırlar. Bunun için FİB Düzeltmesi (Fibonacci) kullanabilirsiniz.
FibonacciRisk ManagementSupport and Resistance

Também em:

Aviso legal