İşte bu hafta altın fiyatları üzerindeki en önemli etkiler

Altın fiyatları, geçtiğimiz hafta üst üste ikinci hafta kazanç sağlayarak yatırımcıların Corona virüsünün dünyaya yayılma potansiyeli ve ekonomik büyüme üzerindeki etkisi ile risk alma konusundaki isteksizliği ile etkileşime girdi.

Dünya Sağlık Örgütü, virüsün Perşembe günü küresel bir sağlık acil durumunu temsil ettiğini açıkladı. Ancak, Çin dışındaki ülkelerdeki ölümlerin sayısının hala çok sınırlı olduğunu söylediğinde piyasa korkularını hafifletti ve bu virüsün "daha fazla yayılsa bile" birçok ölüme yol açması beklenmiyor.

Corona virüsünü korumaya yönelik yoğun çabalar, ilk çeyrekte Çin ve Asya'daki GSYİH büyümesini keskin bir şekilde yavaşlatabilir. Ancak hala ekonomik ve lojistik çalkantıların geçici olacağını umuyoruz. Ancak, Çin'in küresel tedarik zincirlerindeki önemli konumu ve finansal varlıkların bazı finansal değerlemeleri göz önüne alındığında, fabrika kapanışları genişletilir ve pazar satışları derinleşirse küresel ekonomik yansımalar olabilir.

Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell bile, geçen hafta Çarşamba günü merkez bankasının faiz oranlarını değiştirmeme kararından sonra yorum yaptı.

Powell, Federal Rezerv'in "durumu dikkatle izlediğini" ve virüsün ilk aşamalarında olduğunu söyledi. Ayrıca Corona virüsünün Çin'de ve muhtemelen küresel olarak faaliyette "biraz bozulmaya" yol açacağını belirtti.

Federal Rezerv Başkanı Çarşamba günü karamsar görünüyordu ve merkez bankasının sürekli düşük enflasyondan endişe duyduğunu vurguladı. Cuma günü açıklanan enflasyon verileri, Merkez Bankası'nın tercih edilen ölçüsü olan çekirdek enflasyon hedeflenen% 2 seviyesinin altına ve Aralık ayında piyasa beklentilerine göre% 1,6'ya düştüğü için Federal Rezerv'i hayal kırıklığına uğrattı.

Bu hayal kırıklığı yaratan rakamlar, özellikle diğer ülkelerdeki enflasyon verileri merkez bankalarının beklentilerinden daha azsa, gelecekte altın kazanımlarını artırabilir.

Corona virüsünün ekonomi üzerindeki etkisinden sonra para politikasını hafifletmek zorunda kalabileceğinden, tüm gözler bu yıl Çin merkez bankasında olacak.

Geçtiğimiz yıl, dünyadaki büyük merkez bankalarının faiz oranlarını bir kereden fazla azalttığını gördük ve Corona virüsünün yayılması küresel ekonominin büyümesi üzerindeki etkisini kanıtlarsa, bu merkez bankalarının ticaret savaşının mirasının bir sonucu olarak 2019'da olanlardan daha az olmayacak şekilde para politikasını hafifletmeye devam edeceğine şüphe yok. Çin ve ABD arasında.

Bu hafta altını etkileyen en önemli ekonomik veriler

Pazartesi günü yayınlanan ISM İmalat PMI raporundan başlayarak bu hafta iki önemli ekonomik rapor ve Cuma günü ABD'de tarım dışı bordrolar var.

İmalat sanayiinde daralmanın sürdüğünü gösteren rakamların 50 seviyesinin altında kalması beklenmesine rağmen, beklentiler PMI'de artışa yöneliktir.

Tarım dışı işlere gelince, Aralık ayında 145 binden biraz daha yüksek olan 156 bine ulaşması bekleniyor ve bu sayı iş piyasasında daha daralmaya karşılık geliyor. İşsizlik oranının% 3.5'de sabit kalması beklenirken, saatlik ortalama kazancın yıl bazında% 2.9'dan% 3.0'a yükselmesi bekleniyor.



Bu hafta altın fiyatlarına dair beklentiler neler?

Altın, geçtiğimiz Pazartesi analizimizde belirlediğimiz direnç seviyelerine ulaştı ve önceki analizlerimizde altının genel eğiliminin hala yükseldiğinden bahsettik.

Altın fiyatlarındaki kazanımların ons başına 1600-1610 dolarlık direnç bölgesine doğru devam etmesi muhtemeldir. Sarı metal, ons başına 1560 dolarlık kilit destek seviyesinin günlük kapanışını koruduğu sürece herhangi bir düşüşün bir satın alma fırsatı olmasını bekliyoruz.
altinChart PatternsemtiafiyatmetalparaTrend AnalysisXAUUSDyorum

Aviso legal