Enflasyonist ortamda tüm emtiaların değer kazanacağı bir dönemde altın ve gümüş fiyatlarında baskılanmanın yaşandığını görmekteyiz.
Küresel olarak itibari paraların sürekli olarak parasal genişleme stratejileri nedeniyle enflasyon ortamının oluşması kaçınılmazdı. Ayrıca, pandemi sonrası parasal genişlemelerin artması nedeniyle ons altın ve gümüşte bir miktar yükselişler yaşanmış oldu.
Enerji krizi, jeopolitik riskler ve Rusya-Ukrayna savaşındaki çözümsüzlük nedeniyle enflasyonun gitgide artacağı kaçınılmaz gözüküyor.
Ayrıca gıda krizi ve iklim krizi gibi sebeplerden ötürü yenilenebilir enerji kaynaklarına olan yatırımların artması gün geçtikçe önemini arttıracak ve bu sektöre yapılacak yatırımların trilyon dolar seviyelerinde olması muhtemel.
Gümüş, endüstriyel alanlarda da medikal, otomotiv ve özellikle yenilenebilir enerji sektörlerinde kullanılmaktadır.
JP Morgan'ın 2011'den bu yana gümüş varlıklarını arttırdığı ve şu anda milyonlarca ons gümüş tuttuğunu kaynaklardan görebiliriz.
Gümüş'ün dolar endeksinin yükselmesiyle birlikte baskılanması sürebilir. Gümüş fiyatlarının aşağıya çekilmesi tamamen büyük fonların, Wall Street ve küresel finans kurtlarının manipüle edilmesinden ibaret olduğunu düşünüyorum.
2 yıl içerisinde 50 dolar, 5 yıl içerisinde 132 dolar seviyelerine geleceğini düşünüyorum.
Burada yer alan yorum ve düşünceler yatırım tavsiyesi içermemektedir.
As informações e publicações não devem ser e não constituem conselhos ou recomendações financeiras, de investimento, de negociação ou de qualquer outro tipo, fornecidas ou endossadas pela TradingView. Leia mais em Termos de uso.